Blog

Zwemles

Mijn zoontje zit op zwemles, misschien kan hij net voor de zomervakantie zijn zwemdiploma halen. Het was wel een beetje een gedoe om hem zover te krijgen om mee te doen toen hij met zwemles begon.

Lees meer »

Opvoeden

U voedt uw kinderen zeker ook heel weerbaar op, vroeg een meisje laatst tijdens de cursus. Ehh... die vraag overviel me een beetje en ik had er niet zo snel een antwoord op. Dat doe ik niet heel bewust blijkbaar, anders had ik m'n antwoord vast klaar gehad.

Lees meer »

Is zelfvertrouwen te koop?

Het lijkt soms wel of zelfvertrouwen te koop is, er wordt zelfs mee geadverteerd. Was het maar zo makkelijk he? Want mét zelfvertrouwen is het leven toch makkelijker heb ik het idee. Iemand met positieve gedachten en ideeën over zichzelf gaat toch fijner door het leven dan iemand die negatief denkt over zichzelf. 

Lees meer »

Kwaliteiten

Soms heb ik, maar misschien hebben we dat allemaal, van die buien dat ik alleen maar kan bedenken wat er niet goed is. Waar ik een gebrek aan heb, wat is mislukt waar ik niet goed genoeg ben. Heel vervelend!

Lees meer »

Het is weer lente!

Het is weer lente! En dat betekent natuurlijk dat de herfst en winter net weer voorbij zijn. Op zich heb ik geen 'problemen' met de herfst en winter. Het heeft wel wat, gezellig thuis, kaarsjes aan, dekentje. Maar ik merk dat blij ben dat het weer lente is. Het geeft me een gevoel van nieuwe ronde, nieuwe kansen. En zo is het ook.

Lees meer »

Mijn kind is te…

Veel kinderen en jongeren die mee doen aan mijn lessen zijn heel erg lief en vaak rustig, wat onzeker. Volgens ouders weleens té lief, te onzeker. Te rustig, te bescheiden, te afwachtend en niet voor zichzelf opkomen. Heel erg fijn vind ik het, het lesgeven aan lieve rustige mensen. En niet alleen lesgeven, ook om in mijn dagelijks leven mee om te gaan.

Lees meer »

Rust

Het is meivakantie, daar keek ik naar uit. Meestal kijk ik niet perse uit naar de schoolvakanties, ik ben er dan nog niet zo aan toe. Vind ik zelf wel een goed teken. Deze keer wel. Onlangs iemand in de familie die ziek is geworden en dat gaf me stress. En als ik ergens niet van houd is het stress, ik streef naar een ontspannen leven.

Lees meer »

Balans

In mijn leven ervaar ik veel geluk tot nu toe. Ik ben blij met mijn familie, mijn gezin, m’n werk, m’n opleidingen, mijn kwaliteiten, het huis waar ik woon, blij met heel veel. Heb een fijne jeugd gehad zonder al te veel problemen. Zo heb ik het ervaren. Meestal als ik iets wil dan lukt het me ook.

Lees meer »

Beginnen bij het begin

Aan het begin van de cursus die ik geef aan kinderen begin ik met een korte presentatie over wat weerbaarheid is en wat ze kunnen verwachten. Dat ze zichzelf gaan leren verdedigen weten ze vaak wel. Dat gaan ze ook leren en er is nog veel meer wat aan bod komt. Maar thuis gaan ze ook werken aan de basis, hoop ik.

Lees meer »

Boom

Het wordt weer mooi weer dus we gaan wat vaker naar buiten. Vandaag hebben we een rondje gelopen bij het Geestmerambacht. We waren niet de enige met dit goede idee, het was gezellig druk. Een stukje verderop, vanaf het speeltuintje, kon ik een man zien zitten. Hij keek naar ons en wenkte met z’n hand. We besloten naar de man toe te gaan en een praatje te maken.

Lees meer »