Babynieuws!

Ik had het niet verwacht, ook niet per se de wens. Maar toch leuk babynieuws aan deze kant! Voor de mensen in mijn omgeving vast ook verrassend.

Lees meer »

Kleuters

Tegenwoordig ben ik een soort van hulpjuf/hulpmoeder in de kleuterklas. Beetje verwarrend of de kinderen mij Ella, juf of de moeder van Lara moeten noemen. 

Lees meer »

Kenia

In de zomer ga ik echt iets heel leuks doen! Kijk er nu al naar uit. Namelijk samen met mijn vader naar Kenia toe.

Lees meer »

Als ik ouder ben

Mijn dochter is bijna 5. Heel lief en schattig meisje (meestal). Daar waar haar broer van alles doet/deed; piano, karate, voetbal en zwemmen, is zij van plan iets te gaan doen als ze ouder is.

Lees meer »

Winter

De tijd tussen mijn vorige post en deze is best groot. De vorige heb ik geschreven in de zomervakantie denk ik en nu is het kerstvakantie. De laatste tijd had ik geen inspiratie en geen zin om actief aan de gang te gaan voor 'Stralend weerbaar'. Mijn cursussen waren afgerond en ik had geen behoefte om nog dingen te delen of te bedenken. Op zich passend bij de winter.

Lees meer »

Huisdieren

Huisdieren. Goed voor kinderen om ze aan te schaffen. Om allerlei pedagogische redenen. Empathisch vermogen ontwikkelen en verantwoordelijk zijn voor iets, kunnen ze knuffelen en liefde geven en krijgen. En voor de weerstand natuurlijk. En vast nog veel meer. 

Lees meer »

Nee, is oké

Ik houd van mooie prentenboeken. Lees ze in de praktijk wel te weinig voor aan m'n kinderen en dat is zonde want ze kunnen daar echt van genieten. Het mooiste vind ik het boek; De mooiste vis van de zee. Gewoon, om die glimmers op de vis. Maar wat is eigenlijk de boodschap?

Lees meer »

Zwemles

Mijn zoontje zit op zwemles, misschien kan hij net voor de zomervakantie zijn zwemdiploma halen. Het was wel een beetje een gedoe om hem zover te krijgen om mee te doen toen hij met zwemles begon.

Lees meer »

Het is weer lente!

Het is weer lente! En dat betekent natuurlijk dat de herfst en winter net weer voorbij zijn. Op zich heb ik geen 'problemen' met de herfst en winter. Het heeft wel wat, gezellig thuis, kaarsjes aan, dekentje. Maar ik merk dat blij ben dat het weer lente is. Het geeft me een gevoel van nieuwe ronde, nieuwe kansen. En zo is het ook.

Lees meer »

Opvoeden

U voedt uw kinderen zeker ook heel weerbaar op, vroeg een meisje laatst tijdens de cursus. Ehh... die vraag overviel me een beetje en ik had er niet zo snel een antwoord op. Dat doe ik niet heel bewust blijkbaar, anders had ik m'n antwoord vast klaar gehad.

Lees meer »