Huisdieren

Huisdieren. Goed voor kinderen om ze aan te schaffen. Om allerlei pedagogische redenen. Empathisch vermogen ontwikkelen en verantwoordelijk zijn voor iets, kunnen ze knuffelen en liefde geven en krijgen. En voor de weerstand natuurlijk. En vast nog veel meer. 

Lees meer »

Nee, is oké

Ik houd van mooie prentenboeken. Lees ze in de praktijk wel te weinig voor aan m'n kinderen en dat is zonde want ze kunnen daar echt van genieten. Het mooiste vind ik het boek; De mooiste vis van de zee. Gewoon, om die glimmers op de vis. Maar wat is eigenlijk de boodschap?

Lees meer »

Zwemles

Mijn zoontje zit op zwemles, misschien kan hij net voor de zomervakantie zijn zwemdiploma halen. Het was wel een beetje een gedoe om hem zover te krijgen om mee te doen toen hij met zwemles begon.

Lees meer »

Het is weer lente!

Het is weer lente! En dat betekent natuurlijk dat de herfst en winter net weer voorbij zijn. Op zich heb ik geen 'problemen' met de herfst en winter. Het heeft wel wat, gezellig thuis, kaarsjes aan, dekentje. Maar ik merk dat blij ben dat het weer lente is. Het geeft me een gevoel van nieuwe ronde, nieuwe kansen. En zo is het ook.

Lees meer »

Opvoeden

U voedt uw kinderen zeker ook heel weerbaar op, vroeg een meisje laatst tijdens de cursus. Ehh... die vraag overviel me een beetje en ik had er niet zo snel een antwoord op. Dat doe ik niet heel bewust blijkbaar, anders had ik m'n antwoord vast klaar gehad.

Lees meer »

Beginnen bij het begin

Aan het begin van de cursus die ik geef aan kinderen begin ik met een korte presentatie over wat weerbaarheid is en wat ze kunnen verwachten. Dat ze zichzelf gaan leren verdedigen weten ze vaak wel. Dat gaan ze ook leren en er is nog veel meer wat aan bod komt. Maar thuis gaan ze ook werken aan de basis, hoop ik.

Lees meer »

Boom

Het wordt weer mooi weer dus we gaan wat vaker naar buiten. Vandaag hebben we een rondje gelopen bij het Geestmerambacht. We waren niet de enige met dit goede idee, het was gezellig druk. Een stukje verderop, vanaf het speeltuintje, kon ik een man zien zitten. Hij keek naar ons en wenkte met z’n hand. We besloten naar de man toe te gaan en een praatje te maken.

Lees meer »

Naar school

Ik ken een meisje van 4 jaar die net naar school gaat. Ze had er van te voren al heel veel zin en ze gaat iedere dag vrolijk heen. Geen rustdag nodig. Ze heeft twee vaste vriendinnetjes en komt vrolijk weer thuis. Wat wil je nog meer?

Lees meer »

Balans

In mijn leven ervaar ik veel geluk tot nu toe. Ik ben blij met mijn familie, mijn gezin, m’n werk, m’n opleidingen, mijn kwaliteiten, het huis waar ik woon, blij met heel veel. Heb een fijne jeugd gehad zonder al te veel problemen. Zo heb ik het ervaren. Meestal als ik iets wil dan lukt het me ook.

Lees meer »