Walking on sunshine

Voordat ik kinderen kreeg sportte ik bijna iedere dag. Ik was superfit. Toen had ik nooit gedacht dat ik minder zou gaan sporten in de toekomst.

Sinds ik kinderen heb lukt het mij niet meer om fanatiek te sporten. Ik houd niet meer van moe worden en mezelf uitputten. Ik word er chagrijnig van en inmiddels heb ik dat redelijk geaccepteerd. Wat ik aan beweging doe is wandelen, skeeleren en steeds vaker een ronde op m'n racefiets, alles in een relaxed tempo. Vaak wandel ik bij het Geestmerambacht, op het strand of in de duinen. Sinds deze maand wandel ik samen met mensen met een beperking iedere eerste zondag van de maand. Mooie combinatie van mijn werk (waar ik les geef over sporten met mensen met een beperking) en één van mijn hobby's. Op De Ploeg in Warmenhuizen (woonvoorziening van Esdége-Reigersdaal) zijn ze veel bezig met het stimuleren van een gezonde leefstijl. Dat heeft geleid tot een mooie samenwerking. Er waren veel cliënten van Esdége-Reigersdaal maar ook cliënten van stichting Philadelphia. Hoe leuk is dat!

De eerste keer wandelen waren er 20 mensen in totaal die de ronde van 5 km hebben gelopen. De één wist zeker dat hij volgende keer weer zou komen en de ander moest er nog even over nadenken want 5 km was toch best wel een eind. Mocht je zelf mee willen wandelen dan ben je welkom natuurlijk. Delen met mensen voor wie dit interessant is wordt gewaardeerd. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.