Kleuters

Tegenwoordig ben ik een soort van hulpjuf/hulpmoeder in de kleuterklas. Beetje verwarrend of de kinderen mij Ella, juf of de moeder van Lara moeten noemen. 

Eén van die drie is prima. Eén kleuter dacht trouwens dat ik Ome Jan heet.. creatief zijn ze wel.

Toen ik 17 was heb ik een jaar op de PABO gezeten en heb ik o.a. stage gelopen bij de kleuters. Dat vond ik heel erg lastig. Eerst heb ik een ochtend op de verkeerde school meegelopen trouwens. Ik had me vergist. Na enkele uren zij de lerares; "Kan het zijn dat jij op een andere school moet zijn? Ik heb me namelijk niet aangemeld als stagebegeleidster". Dat zijn van die momenten.. hoe zal ik het beschrijven.. die je niet te vaak moet hebben!

Van te voren verwachtte ik een soort halve baby's maar dat bleek niet zo te zijn. In ieder geval kon ik ze niet de baas. Het is de enige doelgroep waar ik heb ervaren dat de klas een loopje met me nam en ik totaal geen controle had over de groep. Op een gegeven moment begon één kleuter tijdens de kringactiviteit iets te roepen als; "wij willen spelen, wij willen spelen". De rest begon al snel mee te doen en er werd geschreeuwd en geklapt. Vreselijk, ik kreeg ze niet meer stil. Mijn stagebegeleidster greep na een tijd in. Dat duurde vrij lang trouwens. Ik denk dat ze me wilde laten inzien dat dit niet m'n plek was. Sindsdien ben ik wat huiverig voor kleuters.

Maar nu gaat het best goed. Let wel, ik heb een groepje van 4 - 6 kleuters voor ongeveer 30 minuten die ik bezig houd. Iedere week een andere activiteit. Deze week Mikado, gezellig op een kleedje in de gang. Gelukkig zijn er geen ogen gespiesd aan de stokjes (echt, het scheelde niet veel) en wonnen de kinderen met ieder 6 stokjes. Er was 1 verliezer. Wie denk je? It was I, met 5 stokjes. Volgende week beter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.