Over Ella


Mijn naam is Ella Doesburg en vanaf mijn vijfde jaar (eigenlijk nog eerder) beoefen ik karate. Wat wil je met een vader wiens grootste passie karate is. Ondanks dat ik een rustig en wat verlegen kind was die ook erg kon genieten van o.a. ballet kon ik me goed laten zien en horen op de karatemat. Met het onderdeel kata (een schijngevecht) heb ik door middel van veel trainen, en vast een genetische aanleg voor de sport, verschillende titels binnengehaald. Zoals een aantal keer Nederlands kampioen, meerdere malen Open Nederlands kampioen en nog veel meer. 

Al vrij jong ging ik les geven. Best wel spannend als  meisje van een jaar of 12. Maar ja als je vader griep heeft dan moet iemand de les overnemen en het gewoon doen. Het lesgeven begon ik steeds leuker te vinden.

Omdat het lesgeven mijn interesse had gekregen ben ik naar het CIOS (sportopleiding) gegaan. Op het CIOS heb ik mij met name gericht op het lesgeven aan mensen met een beperking. Wat een gave baan hebben die docenten van mij dacht ik tijdens de opleiding. Na het CIOS heb ik de lerarenopleiding Zorg & Welzijn afgerond en kon ik vrij snel gaan werken als docent op het MBO Horizon College Sport & bewegen. Daar werk ik nu nog steeds. Ik geef voornamelijk vakken richting het aangepast sporten. Tevens geef ik het vak weerbaarheid.

Ik vind het heel erg leuk om met mensen te werken en mensen weerbaarder te maken zowel fysiek als mentaal. Als je een keer een karatetraining of weerbaarheidstraining wilt, individueel of voor een groep, dan hoor ik het graag!


Ella Doesburg

Relevante opleidingen/cursussen 

  • Bewegingsagoog, CIOS
  • Tweedegraads lerarenopleiding Gezondheidszorg en welzijn, InHolland
  • Gedragspecialist, InHolland
  • Wielwerk-coach www.wielwerkopleidingen.nl 
  • Psychosociaal therapeut i.o. 
  • Rots en water basistraining

Werkervaring

  • Clientbegeleider op een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Docent en mentor bewegingsagogie, weerbaarheid, sport en gedrag op het MBO
  • Bewegingsagoog voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Karatedocent bij karatevereniging Funakoshi

Weet je dat ik...

- Twee kinderen heb, van 5 en 7 jaar

- Heel blij wordt van het lesgeven aan kinderen en jongeren

- Vrijheid en onafhankelijkheid echt fijn vind

- Gek ben op skeeleren en dit vaak doe met mooi weer

- Aan nieuwe mensen altijd even moet wennen

- Eeen opleiding volg tot therapeut en dat hetgeen is waar ik supergoed in wil worden

- Van rust houd, en dieren, en planten en kinderen en.. heel veel leuk vind. 

- Ik zelfvertrouwen zie als een bouwwerk wat bestaat uit heel veel bouwsteentjes. En iets waar ik zelf nog steeds aan werk om het niet af te laten brokkelen door iets of iemand.

- Het tot nu toe altijd jammer vind als een cursus is afgelopen die ik heb gegeven.