Babynieuws!

Ik had het niet verwacht, ook niet per se de wens. Maar toch leuk babynieuws aan deze kant! Voor de mensen in mijn omgeving vast ook verrassend.

Vorig jaar zijn er meerdere keren vogeltjes geweest die het vogelhuisje in de tuin kwamen bezichtigen. Helaas voldeed het waarschijnlijk toen niet aan de eisen of ze konden de hypotheek niet rond krijgen. Dit jaar zijn we echter verrast. Er zijn meerdere babyvogeltjes in het vogelhuisje aanwezig. Zo is duidelijk te horen. Ook verrassend veel katten in de tuin deze week. Helaas kom ik er nu achter dat ik de bovenkant van het vogelhuisje niet gemakkelijk open kan maken. We kunnen alleen wat snaveltjes zien en verder is het erg donker. Mijn voorstel aan de kinderen was vandaag om de bovenkant los te schroeven zodat we kunnen kijken. Mijn dochter vond het een heel goed idee. Maar mijn zoon zei: "nee mam, dat doe je toch niet. Stel jij je eens voor dat jij een vogeltje bent die net geboren is en die een lekker warm donker holletje heeft en dan gaan er steeds mensen met hun hoofd boven hangen. Zou jij dat leuk vinden denk je?" Dit gaat over inlevingsvermogen 2.0. Nee kwam ik de tot de conclusie. Ik zou het niet leuk vinden als ik dat pasgeboren vogeltje was. Dus we laten het maar zo.

We hebben het boek Coco kan het! er maar weer eens bijgepakt. Coco krijgt vliegles wat hij erg spannend vindt en durft steeds meer. Door te blijven oefenen en proberen lukt het hem. Laten we hopen dat het deze vogeltjes net zo zal vergaan. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.