Kenia

In de zomer ga ik echt iets heel leuks doen! Kijk er nu al naar uit. Namelijk samen met mijn vader naar Kenia toe.

Mijn ouders hebben Stichting Fursa (www.fursa.nl) opgezet. Stichting Fursa wil dat kinderen in Kenia kans krijgen op een betere toekomst door zich te ontwikkelen door middel van sport (karate) en onderwijs.

In Kenia gaan veel kinderen niet naar school. Doordat ouders het schoolgeld of schooluniform niet kunnen betalen worden veel kinderen (en vooral de meisjes) thuis gehouden. Of zij volgen slechts de Primary School en verlaten daarna zonder diploma het schoolsysteem.

Door karate leer je discipline, vertrouwen en leiderschap maar ook tolerantie, respect en samenwerking. Sport draagt daarnaast bij aan verzoening en voorkomen van conflicten. En sport is leuk. Je vergeet even de dagelijkse ellende. Waar veel kinderen in Kenia op straat rondhangen en uiteindelijk aan de drugs verslaafd raken of in de criminaliteit terecht komen, geven onderwijs en sport samen een zinvolle invulling van het bestaan en bieden zij kans op een betere toekomst. Voor de maatschappij betekent dat minder overlast, minder criminaliteit en stabielere gezinnen. Bovendien is één succesvol kind (met een opleiding en werk) in staat een hele familie naar een hoger niveau te brengen.

Op dit moment wordt er een school gebouwd met een gymzaal, in de sloppenwijk van Mathare. Mathare is de op één na grootste sloppenwijk van Kenia, met een bevolking van meer dan 500.000 mensen. Ik ben van plan daar mee te helpen op de basisschool, weerbaarheid, karate en zelfverdedigingslessen te geven. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.