Winter

De tijd tussen mijn vorige post en deze is best groot. De vorige heb ik geschreven in de zomervakantie denk ik en nu is het kerstvakantie. De laatste tijd had ik geen inspiratie en geen zin om actief aan de gang te gaan voor 'Stralend weerbaar'. Mijn cursussen waren afgerond en ik had geen behoefte om nog dingen te delen of te bedenken. Op zich passend bij de winter.

Maar na een paar dagen rust, lezen en wandelen kreeg ik zomaar weer een idee om over te schrijven. Ik weet niet of het herkenbaar is.. ik hoop het. Want anders blijkt misschien toch dat ik een beetje raar ben.

Nou komt het; soms denk ik dingen te willen die ik eigenlijk niet wil. Of ik zou willen dat ik bepaalde dingen zou willen. Bijvoorbeeld wanneer ik collega's hoor over een geweldige skivakantie. Dan denk ik weleens goh dat is tof als je dat gaat doen, misschien ook leuk voor mij.  Maar wil ik het echt? Nee, ik ben blij dat ik lekker thuis op de bank een boek kan lezen. Of wanneer mensen een grote vriendengroep hebben of meerdere. Dan schiet de gedachte weleens door me heen, wow wat leuk en gezellig en best cool. Maar zou ik het echt willen? Nee, ik ben blij met de mensen die ik goed ken, vaak al lang ken en mee naar de bioscoop kan, wandelen of even wat drinken i.p.v. de hele zomer festivals langs, gave concerten bezoeken en met z'n allen op vakantie. En dan de verjaardagen (onthouden) en bezoeken enzo. Of soms bij mensen dat je denkt  wat leuk dat die zo in elkaar zit of dat diegene dat kan. Mijn zoontje kan leuk pianospelen (heeft hij niet van mij), wat leuk eigenlijk denk ik dan als iemand goed is in het bespelen van een instrument, wat leuk als iemand goed kan koken, wat leuk als iemand ambitieus is en ergens voor gaat. Nou doe ik gelukkig ook leuke dingen en doe ik dingen waar ik m'n kwaliteiten kan inzetten en ondertussen probeer ik maar gewoon mezelf te blijven en eerlijk te zijn naar mezelf; Wil ik het echt? Word ik er blij van? Is het belangrijk voor me? Of is het meer iets wat indruk zou maken op weet ik veel wie en staat het leuk op m'n Instagram?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.