Huisdieren

Huisdieren. Goed voor kinderen om ze aan te schaffen. Om allerlei pedagogische redenen. Empathisch vermogen ontwikkelen en verantwoordelijk zijn voor iets, kunnen ze knuffelen en liefde geven en krijgen. En voor de weerstand natuurlijk. En vast nog veel meer. 

Nouja je moet het leuk vinden denk ik.. anders wordt het heel vervelend. Chagrijnige mensen die om de haren klagen en het te druk hebben om voor ze te zorgen, mensen die stress krijgen van zo'n beest en er juist onrustig van worden i.p.v. rustig. En die verantwoordelijkheid die kinderen leren nemen, dat is hier niet gelukt. De interesse in nihil. 

We zochten eerst één konijn uit. Eentje zodat we hem heel tam konden maken. Na een paar dagen was het leuke er wel van af en zat het konijn voornamelijk in zijn hokje. Arm beest. Al snel kreeg hij een groter hok met 2 verdiepingen. En we wilden een vriendin voor hem zoeken. Toevallig konden we een vrouwtje krijgen van een vriendin van mij. Dat kwam goed uit. De konijnen zagen elkaar en waren vanaf moment 1 een setje. Als konijnen eenmaal een setje zijn kiezen ze niet meer voor iemand anders, hoe mooi. Dit is in ieder geval één verschil tussen mij en een konijn.

Er is wel een strijd gaande geweest. De konijnen deden er alles aan om uit te breken en bedachten de meest creatieve manieren. Ze slaagden er vaak ook in. Ik heb sinds kort die strijd opgegeven. De poort is regelmatig open en ze kunnen dan de wijde wereld in. Sindsdien is het over met de strijd en de drang naar vrijheid. Ze zitten zelfs vaak in hun hokje en blijven graag in de tuin. Af en toe neemt er eentje een kijkje in de steeg. Ze blijven, in vrijheid, bij ons. 

Onze hamster gun ik het ook. Die hangt maar aan de tralies en knaagt. Die is echt overduidelijk niet gemaakt om in een hokje vast te houden. Wie wel? Rennen in een molentje en een bal.. hij lijkt er redelijk oké mee te zijn op dat moment. Nu ik dit schrijf besluit ik wel om een geschikter hok aan te schaffen voor hem. Eentje met meer ruimte en waarin hij lekker kan graven. 

De kat komt er nog het beste vanaf. Ze komt net van buiten en ligt op een lekker zacht dekentje op de bank. Gaat haar eigen gangetje en lijkt zich nergens wat van aan te trekken. Wat zou die hele dagen uitspoken buiten? Ze vindt de ideale balans tussen rust en spelen en zorgt dat ze krijgt wat ze wil. Het is nu etenstijd voor d'r, hoor ik. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.