Het is weer lente!

Het is weer lente! En dat betekent natuurlijk dat de herfst en winter net weer voorbij zijn. Op zich heb ik geen 'problemen' met de herfst en winter. Het heeft wel wat, gezellig thuis, kaarsjes aan, dekentje. Maar ik merk dat blij ben dat het weer lente is. Het geeft me een gevoel van nieuwe ronde, nieuwe kansen. En zo is het ook.

Bij mijn opleiding werken we met 'het wiel' en die is gebaseerd op de wetten van de natuur. De zon is nu op en de nacht ligt achter ons. Er ligt weer een frisse dag voor ons, vol nieuwe kansen. Je zou de nacht, het donker achter kunnen laten en op weg kunnen gaan naar een nieuw leven. Wanneer je dit niet doet blijf je eigenlijk hangen. Hangen in het donker, in de rust en sta je min of meer stil en is er leegte. In de lente is het tijd om alles van het afgelopen jaar achter je te laten en weer fris te starten. Het mooie stralende zonnetje van afgelopen dagen helpt me daar bij en ook het feit dat het vakantie is. Tijd om meer na te denken over waar ik blij van word, wat mij inspireert en welke kansen ik nog voor mezelf zie. Er is een aantal mensen die hele leuke en inspirerende dingen doen, die volg ik graag. Zij versturen bijvoorbeeld een nieuwbrief die ik daadwerkelijk interessant vind, hebben mooie foto's, een inspirerende website of komen op een manier over die me aanspreekt. Daar word ik blij van en vind ik inspirerend. Welke dingen mij onrustig maken, een naar gevoel geven, onzeker maken enz. laat ik achter me en neem ik niet mee deze nieuwe ronde in. Dat houdt bijvoorbeeld in geen/nauwelijks meer tijd besteden aan instagram maar aan 'echte' mensen en zaken in het dagelijks leven, met mensen omgaan waar ik blij van word en die mij steunen, minder/geen moeite doen om 'oké' te zijn met mensen met wie het niet klikt. Vast nog wel meer waar ik even niet op kom. 

Vragen om te stellen; wat maakt me blij en geeft me een goed gevoel? Welke gedachten maken me blij? Wat en wie inspireert mij? Wat wens ik nog voor mezelf? Welke plannen heb ik?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.