Vergeet niet te stralenIn m’n achtertuin staan allerlei soorten planten. Sommigen staan er al jaren en anderen heb ik er bijgekocht. Laatst waren ze met elkaar in gesprek. Het ging over de afgelopen zomermaanden. De planten waren niet goed in staat geweest om te bloeien, daar baalden ze van. De ene was jaloers op de ander omdat die zulke felle kleuren had.

Maar de plant met de felle kleuren wilde weer liever wat meer pasteltinten hebben. Een ander was verontwaardigd dat ik haar in de schaduw had gezet en weer een ander had de pest in omdat zij in de felle zon had gestaan.

Ook werd er geklaagd dat de ene heel hoog groeide en de ander verdween zo’n beetje onder de andere planten omdat die meer in de breedte groeide. Jeetje wat een ellende voor die planten! Was dit mijn schuld? Ik voelde teleurstelling. Ik had niet goed voor mijn plantjes gezorgd concludeerde ik. Gelukkig was er één plantje die een positief geluid liet horen. Dit plantje was blij dat ze überhaupt een plekje had gekregen in de tuin en dat ik haar had uitgekozen in de winkel. Ze besloot er het beste van te maken. Het was soms zwaar want haar baasje had geen groene vingers maar het plantje bleef positief. Ze besloot het beste te worden wat ze kon zijn. En wat bleek, ze was uitgegroeid tot een hele mooie roos, met felgekleurde blaadjes en heeft de hele zomer gestraald en genoten. De andere planten hoorde haar verhaal en waren geïnspireerd geraakt, dit wilden zij ook! Zij wilden ook bloeien en stralen! Ze doen het nu even rustig aan en laten de blaadjes vallen die zij niet meer nodig hebben maar vol goede moed kijken zij uit naar het volgende moment om op te bloeien en te stralen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.