SpinspirerendEen half jaar geleden zijn we verhuisd naar een erg fijne woning. Wat wel opvalt is dat er vrij veel spinnen in huis zijn. Ik zie ze liever buiten in hun spinnenweb dan binnen. Jaren terug heb ik weleens gelezen dat ieder mens weleens een spin inslikt tijdens het slapen, geen prettig idee. Toch is de spin wel inspirerend.

Op zolder heeft hij een web gebouwd tussen het dakraam en een kastje in. Hard werken voor een spin, dit vraagt de nodige inzet. Daarna hangt hij te wachten in zijn wat rommelige web, klaar om te ontvangen wat naar hem toekomt. Wat een rust en een geduld heeft dat kleine beestje. Het wacht daar en heeft er alle vertrouwen in dat er vast wel iets naar hem toe komt wat hij kan gebruiken. 

Ikzelf heb er een handje van, maar ook veel (met name) meiden die ik spreek en les geef leggen de lat vrij hoog. Maximaal willen presteren, hoge eisen stellen aan zichzelf en hoe goed ze iets ook doen het is nooit goed genoeg. Wie perfectionist is, zal dit bekend voorkomen. Perfectionisme is het volmaakte nastreven, het letterlijk perfect willen doen. 

De perfectionisten onder ons kunnen een voorbeeld nemen aan de spin. De spin heeft vertrouwen in z'n gemaakte keuzes en gemaakte werk. Verstevigd het een en ander als dat nodig is, maar verder is het werk goed. Ook al is het niet perfect of zoals het zou moeten of horen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.