Van je buren moet je het hebben...Tijdens een training met mensen met een verstandelijke beperking sloot ik de les af met een rollenspel. Niet bepaald m’n sterkste punt maar ik doe mijn best om er wat van te maken. Dat ging dit keer best goed.

Ik belde bij een client aan, deze deed de deur open en ik ging hem iets verkopen. In dit geval had ik een mooi autoblad in de aanbieding voor maar 100 euro per maand. We kwamen uiteindelijk tot de deal dat hij mij 50 euro contant mocht betalen en dan zou ik de bladen later een keer komen brengen. Hij was erg tevreden met deze goede deal waarbij hij toch mooi de helft van de prijs eraf had gekregen. Je begrijpt, we oefenen nog even door.

Bij de volgende client had ik een mooie actieprijs voor gas en stroom, speciaal voor hem. Tijdens de oefening werd ons gesprek verstoord. Er kwam een vrouw naar me toe die in de buurt woont. Ze had me staan bekijken en was allerminst te spreken over mijn verkooppraktijken. Abonnementen aansmeren aan kwetsbare mensen dat moest ik maar ergens anders gaan doen.

Toen ik haar uitlegde dat het een oefening was keek ze me nog wat argwanend aan en besloot door te lopen. Wat goed zeg zo’n oplettende buurvrouw die ook nog eens actie onderneemt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.