Hoe zou het zijn geweest als...

Het zal zeker 20 jaar geleden zijn geweest dat er een uitzending van Oprah op de televisie was die ging over misbruik bij vrouwen. Tijdens de uitzending vertelden verschillende vrouwen hun verhaal.

Er was ze iets ergs overkomen en dit was ze aangedaan door iemand anders. Iedere keer na het verhaal vroeg Oprah; heb je ergens daarvoor het gevoel gehad dat er iets niet klopte? Dat je niet veilig was? Dat je weg moest gaan? En iedere keer was het antwoord; ja. Ze hadden allemaal het gevoel gehad dat ze weg moesten gaan toen het nog kon maar allemaal hebben ze dit niet gedaan.

Ook bij Natascha ging het mis. Een Duits meisje van 10 jaar wat alleen naar huis liep vanuit school. Dat deed ze wel vaker en het ging eigenlijk altijd goed. Maar op een dag stond er ineens busje half op de stoep met een man ernaast. Natascha vond het vreemd en kreeg er een naar gevoel bij. Ze bedacht zich dat het wellicht handig zou zijn om naar de overkant te gaan zodat ze niet zo dicht langs de man en het busje hoefde te lopen. Maar dat heeft ze niet gedaan want ze begon zich te bedenken hoe dit voor de man moest zijn, ze vond het zielig voor hem, ze dacht dat de man vast raar over haar zou denken. Ze vond het belangrijker wat een ander van haar dacht in plaats van wat ze zelf dacht. Ze is richting het busje gelopen en de man heeft haar meegenomen en jarenlang vastgehouden en nare dingen gedaan. 

Zou het anders zijn geweest als Natascha naar haar gevoel had geluisterd? Haar gevoel serieus had genomen en dat belangrijker had gevonden dan die man?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.