DoorzettenTijdens de lessen doen we vaak oefeningen in tweetallen. We wisselen steeds door zodat je tegen allerlei verschillende tegenstanders komt te staan. We doen o.a. stoeivormen. Soms geeft iemand bij voorbaat al op als de ander langer blijkt te zijn of er sterker uit ziet. Dan maak je het wel heel makkelijk voor de ander en in een echte situatie moeilijk voor jezelf.

Met ons kata team hebben we een keer van het Italiaanse team gewonnen. Dat was heel gaaf want zij waren veruit de beste. We hadden het nooit verwacht maar wat gebeurde er.. één meisje uit het Italiaanse team maakte een foutje en toen waren we zo ineens toch de winnaar. Mooi meegenomen. Bovenstaande is natuurlijk niet van levensbelang. Onderstaand voorbeeld wel.

Laatst kwam er een filmpje voorbij die op een tankstation in Amerika was gefilmd door de bewakingscamera’s. Een meisje van 11 jaar zat rustig te spelen op het gras, alleen. Haar ouders waren binnen aan het afrekenen. Er komt een auto aanrijden die ongeveer 5 meter bij het meisje vandaan parkeert en er rent een man uit. De man rent naar het meisje toe en tilt haar op. Hij wil haar meenemen naar zijn auto. Heel naar om te zien. Het meisje begint hard te schreeuwen en schopt en slaat om zich heen. De man had dit waarschijnlijk niet verwacht, ze zag er zo onschuldig uit. Hij raakt uit balans door haar drukke bewegingen en ze vallen op de grond. Hij laat het meisje los en rent snel naar zijn auto en rijdt vervolgens weg. Jammer voor hem, een meisje uitgekozen die niet makkelijk opgeeft.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.