GrondenDoor te gronden breng je je energie naar beneden, naar je lichaam. Het helpt je om minder in je hoofd te zitten en meer in het hier en nu te zijn. Wanneer je gegrond bent kun je beter nadenken, je voelt je rustiger en meer in balans.

Veel mensen zijn gestrest maar door te leren gronden kun je deze stress verminderen. Ook wanneer je in contact bent met andere mensen heeft het voordelen. Je blijft rustig in moeilijke omstandigheden en laat je minder snel uit het veld slaan. 
Ben jij gegrond, leef jij gegrond? Dan voelt je je waarschijnlijk emotioneel stabieler, bent gefocust, hebt heldere gedachten en straalt een fijne energie uit. 
Ongegronde mensen zijn vaak wat emotioneel, grillig, chaotisch, hebben gebrek aan contact met hun lichaam en de energie rond deze mensen voelt minder prettig. 
Kunnen gronden heeft nog veel meer voordelen. Op het internet is er veel informatie over te vinden en ook zijn er boeken over geschreven.

Tijdens de les doen we een grondingsoefening. Gewoon, om het eens te ervaren. De één vindt het prettig en rustgevend en een ander vind het al heel lastig om zijn ogen dicht te doen en geconcentreerd te luisteren. Kwestie van oefenen.
Gronden is de aandacht naar je lichaam brengen en ontspannen in je lichaam zijn. Andere ideeën om te gronden zijn: (bewust) wandelen, dansen, sporten, slapen, rusten en concentreren op je ademhaling. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.