Rust

Het is meivakantie, daar keek ik naar uit. Meestal kijk ik niet perse uit naar de schoolvakanties, ik ben er dan nog niet zo aan toe. Vind ik zelf wel een goed teken. Deze keer wel. Onlangs iemand in de familie die ziek is geworden en dat gaf me stress. En als ik ergens niet van houd is het stress, ik streef naar een ontspannen leven.

Maar nu vakantie, rust, niks op de planning. De perfecte versie van mij zou; wandelen, hardlopen, skeeleren, vroeg opstaan, smoothies maken, alleen maar gezond eten, sociale activiteiten plannen, bij familie op bezoek, leerzame activiteiten ondernemen met de kinderen, leren voor m'n examen, nieuwe recepten uit proberen, klusjes doen in m'n huis, tuin onkruidvrij maken, dieren op en top verzorgd, een spetterend verjaardagsfeest geven. Wat een topper zou ik zijn he? En wat doodmoe zou ik zijn. 

Het gat tussen de perfecte versie van mij en 'gewoon' mij is best groot. 
Ik lig meestal op tijd in bed, slaap lekker uit, laat de kinderen zichzelf vermaken, kook gewoon wat ik normaal kook, scoor een ontbijtje bij de Hema, onderneem af en toe een uitje, lees een boek, plan een uitje met m'n kinderen en vrienden voor m'n verjaardag en doe er verder niets aan. Weinig spannends maar wat een fijne vakantie. Grote kans dat ik de minst boeiende verhalen te vertellen heb als school weer begint. Ik ben weleens lui genoemd door iemand die een tijdje samen met me heeft geleefd... maar ik ben gewoon goed in niks doen, ontspannen, relaxen, beetje tutten. 

Van aan het ideale plaatje van mezelf voldoen word ik moe. Echt, door ontspannen te leven kun je veel meer hebben en veel meer aan. Een dag duurt dan ook lang ineens. Mijn leven is een stuk makkelijker wanneer ik ontspannen ben én een stuk leuker. 

Misschien scheelt het ook dat ik nauwelijks tv kijk, liefst niet in groepsapps zit, weinig app, kieskeurig ben met vriendschappen, niet tot nauwelijks bezig ben met werk in de vakantie, minder bezig met oordelen over mezelf (dat gat tussen 'gewoon' mij en de perfecte versie accepteren), bijna alleen maar doen wat ik leuk vind. Hopelijk kom jij ook tot rust deze meivakantie :)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.