Vakantie!

Het is alweer zo ver, vakantie! Ik werk in het onderwijs dus dan heb je natuurlijk regelmatig vakantie. Fijn om te merken dat ik er nog niet aan toe was. Het ging eigenlijk wel lekker. Maar begrijp me niet verkeerd, vakantie hebben vind ik fijn.

We gaan zwemmen, naar Monkey town, op visite, spelen bij het Geestmerambacht en verder nog weinig op de planning. Daar kan ik naar uitkijken, een vakantie met weinig op de planning. Wat ik ongezellig vind is dat veel mensen hun vakantie wél al hebben volgepland en dus geen tijd hebben. Om de tijd te vullen hebben we een bezoekje gebracht aan de A.c-tion, klinkt wel chique toch? En voor een paar euro aan creatief spul gekocht. Gewone stiften, stempelstiften, verf, gekleurd papier, glitterpennen, glitterstickers, kleurboekjes e.d. Daar waar mijn zoontje aan karate, voetbal en zwemmen doet, doet mijn dochtertje het liefst niks. Niks wat met sport te maken heeft in ieder geval. Alhoewel ze heeft vorige week voor het eerst een karate les meegedaan samen met oma aan de hand, wie weet wordt dat wat als oma er ook 'op gaat'. 

Echt wel leuk trouwens creatief bezig zijn. Ik bedacht me dat ik dat vroeger ook graag deed. Schriften vol schrijven met mooie letters en enge verhalen. Papieren vullen met allerlei mooie kleuren. Het liefst ook met glitters en roze, veel roze en hartjes. Op mijn opleiding zijn we ook regelmatig bezig met creatieve opdrachten. Mooie (succes)verhalen schrijven over jezelf of voor een ander. Welk verhaal vertel je je zelf eigenlijk wanneer je je goed voelt en wanneer je je niet goed voelt? Schilderen, krijten, collages maken. Vertellen wat je doet, jezelf uiten tijdens het creatief bezig zijn, jezelf uiten aan de hand van wat je gemaakt hebt. Waarom heb je de kleuren gebruikt die je nu gebruikt hebt? Wat zeggen die kleuren jou? Waarom heb je gemaakt wat je gemaakt hebt denk je? Je gevoel op papier schilderen of krijten kun je dat? Wennen hoor en soms best wel vaag of moeilijk, maar wel heel leuk. 

Tijdens de lessen weerbaarheid bespreken we wat kinderen vinden dat ze goed kunnen, wat ze leuk vinden of waar ze goed in willen worden of welke foto ze aanspreekt. Heel vaak heeft dat te maken met creativiteit. Ze houden er vaak van om zelf te kleuren, van mooie kleuren om te zien, muziek maken, het natekenen van dingen, verhalen bedenken. Bezig zijn met creativiteit en fantasie. Gevoelens verwerken, zichzelf uitdrukken, hoe fijn. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.